Kalender

Activiteiten in coronatijden

Datum en uur : Dinsdag 01/09/2020 00:00

Informatie :

 

Afspraken:

 

* indien u symptomen vertoont van COVID-19, vragen wij u thuis te blijven

 

* indien u tot een zware risicogroep behoort, dient u uw deelname vooraf te bespreken met uw behandelende arts

 

* we respecteren de hygiënemaatregelen

 

* we blijven op een veilige afstand (1m50)

 

* we dragen steeds een mondmasker

 

* we volgen de aanduidingen tijdens de activiteit

 

* elke deelnemer dient vooraf in te schrijven en te betalen


* ons lokaal Ten Stuyver is coronaveilig voor onze activiteiten

 

Meerdaagse autocarreis Dordogne (Frankrijk)

Datum en uur : Zondag 22/08/2021 00:00

Informatie :

 

 

AFGELAST

 

zondag 22 augustus 2021 tot zaterdag 28 augustus 2021
Autocarvakantie in la douce France      


VERBLIJF
De streek van de Dordogne, ook de Périgord genoemd, is bekend om zijn rijke gastronomie. Foie gras, noten en truffels genieten een hoge reputatie. Maar deze Zuid-Franse regio is om veel meer redenen een bezoek waard. Het is een authentieke streek die zijn tradities is blijven koesteren, en toch niet overdruk is. Er is de schitterende vallei van de rivier de Dordogne, de middeleeuwse stadjes, de kastelen die herinneren aan de Honderdjarige Oorlog, de indrukwekkende overblijfselen uit de prehistorie en de vele grotten.

U verblijft midden deze mooie natuur in het kleine dorpje Tamniès, in Hotel Laborderie*** (beoordeling hotel: 8,9/10). We kozen voor de luxueuze kamers en deze zijn voorzien van TV, internet, radio, telefoon, airco, WC, bad/douche en zijn gelegen aan het openluchtzwembad en de tuin. Er is eveneens sauna en bubbelbad. Het hotel is bovendien bekend omwille van zijn uitstekende gastronomie, serveert een uitgebreid ontbijtbuffet en de laatste dag sluiten we af met een gastronomisch diner.

PROGRAMMA
Tijdens de heenreis bezoeken we Oradour-sur-Glane, een dorpje
dat uitgemoord en vernield werd door de Nazi’s tijdens WO-II. We maken kennis met de vallei van de Dordogne, met een boottocht en een bezoek aan de stadjes Domme en La Roque-Gageac. Op de tweede dag is de lunch inbegrepen. We bezoeken het bedevaartsoord Rocamadour, een eendenkwekerij en de Gouffre de Padirac. 

We nemen de tijd in het Middeleeuwse stadje Sarlat, hoofdplaats van de Périgord Noir, en de hangende tuinen van Marqueyssac. De prehistorie ontdekken we in de wereldberoemde grot van Lascaux-II en in Les Eyzies, en we besluiten die dag in het wijnkasteel Monbazillac. We bezoeken tevens een notenmolen, het kasteel Milandes van de bekende Josephine Baker en de abdij van Cadouin. 

Prijs: € 1150 per persoon / € 144 toeslag single

INBEGREPEN
Vervoer autocar (met opstap te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende), verblijf in halfpension vanaf het avondmaal 1ste dag tot en met het ontbijt laatste dag, diner bestaat uit een viergangenmenu met water en wijnen inclusief, middagmaal op de tweede dag, alle uitstappen, taksen en fooien, permanente gids Rik Carpentier, Vief- begeleiding Marianne Verbeke.

NIET INBEGREPEN
De middagmalen behalve het middagmaal op de tweede dag, de toegangsgelden bezoeken (richtprijs € 65), annulatie- en bijstandsverzekering.

Deze reis gaat in samenwerking met Sima Tours (Lic. A1143).

Voor alle verdere info: secretariaat Vief West-Vlaanderen in Kortrijk:

056 26 72 61     info.west@vief.be

Daguitstap Genieten van Noord-Frankrijk

Datum en uur : Dinsdag 07/09/2021 00:00

Informatie :

 

AFGELAST

 

Vertrek met autocar vanuit opstapplaats Oostende (minimum 12 personen).

 Vlaanderen in Frankrijk, een geliefkoosde bestemming. U bent pas over de grens en de geborgenheid en gemoedelijkheid van de Frans-Vlaming brengen u reeds in een vakantiesfeer. De streek is u bekend en toch zitten er steeds verdoken plaatsjes die u nauwelijks kent. Zo maakt u kennis met de leefwereld van de vorige eeuw in het attractieve openluchtmuseum van Village Saint-Joseph, een prachtig uitgebouwd dorp waar koffie/thee en een croissant op u wachten. Daarna maakt u via de prachtige collectie kennis met vele vergeten beroepen. Na het vrij bezoek trekt u verder naar het restaurant Herberge In D’Hope in Volckerinckhove waar u verwend wordt met een heerlijk driegangenmenu. Dit menu wordt aangevuld met een aperitief, witte/ rode wijn, bier en koffie/thee.

 Na de middag geniet u van een boottocht doorheen het natuur- en stiltegebied van Clairmarais. U komt er alles te weten over de fauna en flora van dit beschermd gebied. Nadien gaan we richting Cassel waar er vrije tijd is voorzien. Een bezoek aan ‘Le Nord’ kan u niet afsluiten zonder van een plaatselijke ‘picon’ of frisdrankje te genieten. Ondertussen zal de gids u extra weetjes over de locaties en de streek vertellen.

Prijs: € 65 per persoon  

Inschrijven vooraf verplicht door betaling uiterlijk 10 augustus 2021 op het rekeningnummer         BE95 3800 0667 2355 van Vief Kwiek Oostende met mededeling Frankrijk 070921 – aantal personen per bubbel – telefoonnummer. We vragen u in te schrijven per bubbel.

Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en croissant, bezoek museum Village Saint-Joseph, aperitief, lunch en witte/rode wijn, koffie/thee, boottocht met gids en vrije tijd in Cassel.

Info? Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.vief.be/vief-West-Vlaandere

 

Toneel

Datum en uur : Maandag 27/09/2021 14:30

Informatie :

In samenwerking met Willemsfonds Oostende, Open VLD Vrouwen Oostende, Vief Blauwe Diamanten Oostende en Vief Kwiek Oostende.

 

Locatie: VLC De Geuzetorre, Kazernelaan 1, Oostende

 

 

"ANGÉLIQUE" is het verhaal van een ouder wordende vrouw die als jonge kloosterzuster naar het toen nog “Belgisch Congo” getrokken is en begin van de jaren zestig, allesbehalve ongeschonden, eens terug in België is uitgetreden.

En nu zoveel jaren later, leeft zij met haar hebben en houden, in opvangtehuizen.

Tekst: Erik Vlaminck

Spel en zang: Leen Persijn

Prijs: Kaarten kosten 8€ in voorverkoop bij de diverse deelnemende verenigingen en aan de deur.

Vief Happening 2021 - Musiquette speelt la Rieu

Datum en uur : Donderdag 21/10/2021 14:00

Informatie :

 

in Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12 te 8400 Oostende

 

VERPLAATST naar 22 februari 2022

 

Musiquette is een 12-koppig muzikaal ensemble. Zeven violisten en een cellist worden geruggensteund door een stevige ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, contrabas en drums. Het trio ‘Les Violettes’ maakt deel uit van het programma en het geheel staat onder leiding van violist Hans Van Tilborg.

Behalve het instrumentale programma kan u ook kennis maken met prachtige solisten: Ann De Winter, Ine Smet, Kris Struyven en Harry Hendrickx. Zij brengen een heel gevarieerd lichtvoetig programma van Franse chansons, filmmuziek en evergreens. Van intens gevoelige nummers tot spontane meeklapmuziek: bekende aria’s uit wereldberoemde operettes, filmmuziek of evergreens wisselen elkaar vlot af.

 

Een greep uit het zeer uitgebreide repertoire: Die lustige Witwe, Tiger Rag, FrouFrou, Summertime, L’âme des poêtes, Blaze away, La Vita è bella, La bohème, Chianti lied, Wien - du Stadt meiner Träume, Salome, Adieu mein kleiner Gardeoffizier, An der schönen blauen Donau, Radetzky mars…

 

Ticket: € 25

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving).

 

Inschrijven is betalen bij voorkeur vóór woensdag 31 januari 2022 op het rekeningnummer van Vief Kwiek Oostende BE95 3800 0667 2358 met mededeling "Happening Kursaal – aantal personen per bubbel – telefoonnummer"


We vragen u in te schrijven per bubbel.


De tickets worden enkele dagen vóór het evenement opgestuurd.

 

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

 

Vragen omtrent het coronaproof zijn van deze Vief-activiteit? Surf naar www.vief.be/vief-west-vlaanderen en klik op ‘Zo blijven Vief-activiteiten coronaproof’.

 

Info en inschrijven?

Vief Kwiek Oostende | Tel. 059 50 01 53 |